Aceste informații pot fi utile persoanelor care folosesc pungi colostomie.
Cuvântul stomă provine din limba greacă, și înseamnă deschidere, orificiu. În funcție de locul în care se găsește stoma, aceasta poate fi deosebită în trei feluri: – ileostomă – localizată pe intestinul subţire; – colostomă – pe intestinul gros; – urostomă – localizată pe aparatul urinar,ajutând la eliminarea urinei.
În momentul în care schimbați aceste pungi colostomie, cu trecerea primelor zile după operație, stomaterapeutul sau asistentul medical vă va informa și învăța cum trebuie aceste pungi colostomie golite sau schimbate, și cum trebuie îngrijită pielea din jurul stomei în mod corespunzător. La început, imediat după operație, stoma este de dimensiune mărită și este umedă, iar pe parcursul trecerii timpului, în aproximativ 6-8 săptămâni rapid, și fără dificultăți, în mod progresiv această stomă va ajunge la dimensiuni reduse. Din acest motiv trebuie să îi acordăm atenție sporită importanței faptului că orificiul practicat în flanşa de la pungi colostomie fie tăiat pe dimensiunea stomei.
Ce se întâmplă cu mirosul neplăcut? Răspunsul este simplu. Materialul din care sunt confecționate aceste pungi colostomie oferă siguranță în privința păstrării mirosurilor neplăcute în interiorul pungii, nepermițându-i să emită aceste mirosuri. Mai mult de atât, există accesorii care ne pot fi de folos pentru a neutraliza mirosurile neplăcute, oferind siguranță în viața zilnică.
Se poate călătorii cu aceste pungi colosto